Achilles Bocholt blijft winnen in competitie

Zaterdagavond stond de 11e competitieronde op het programma voor Achilles Bocholt. De tegenstander in deze wedstrijd was DHC Overpelt, de nummer laatst in de rangschikking. In de heenronde wist Bocholt te winnen met 12-31 en ook nu werd er gewonnen met een groot verschil; 37-20(17-11 bij de rust). Ook onze belofteploeg wist te winnen van Overpelt (22-15) en nam zo revanche voor de verloren uitwedstrijd.

De eerste helft begon matig van Bocholter-kant, technische fouten stapelden zich in de beginfase op en verdedigend oogde het allemaal weinig stabiel. Hierdoor werd er in deze fase gelijke tred gehouden met Overpelt. Tien minuten voor de rust wordt er middels goede keuzes in de aanval en een aantal snelle tegenaanvallen toch een gat geslagen, welke bij de rust 6 doelpunten betrof; 17-11.

In de tweede helft wist Achilles deze kloof vrij snel te vergroten. Waar de dekking in de eerste helft niet goed liep, zorgde deze er nu voor dat er veel snelle tegenaanvallen gespeeld konden worden. De foutenlast bij Overpelt nam toe en de Bocholter dames maakten hier gretig gebruik van. Na 60 minuten handbal, stond dan ook een behoorlijke marge op het scorebord; 37-20.

“In het begin verliep de wedstrijd niet perfect, maar vanaf de tweede helft speelden we goed samen als 1 team. Ik vind dat we heel goed gespeeld hebben, zeker nu we met veel gekwetsten zitten. Dit soort wedstrijden zijn ook goed om nieuwe dingen uit te proberen en ik vind het fijn dat alle speelsters een kans hebben gekregen zichzelf te bewijzen.”, blikt Lieke Theuwissen terug op de wedstrijd.

De tegen haar oude vereniging spelende Elien Noten voegt daar aan toe: “We speelden met toch een aantal basisspelers minder en stonden ook in de verdediging wat anders. We hebben dit vooral in de tweede helft goed opgenomen, toen stond onze verdediging beter en hielpen we elkaar meer waardoor het ook in de aanval beter ging. We speelden veel beter op snelheid.”

Coach Mathijs Woolderink zegt in zijn terugblik op deze wedstrijd: “Ik ben heel blij met de prestatie, maar het spel moet echt veel beter. Maar het feit dat we nog ongeslagen zijn, gezien alle blessures en toestanden, is een enorme prestatie. Jonge meiden die nu hun kans pakken, na hier lang op te hebben moeten wachten, verdienen complimenten. Maar als we echt om de titel willen spelen, zullen we harden en beter moeten trainen en nog veel progressie moeten maken.”

Aankomende zaterdag, 26 januari, speelt Achilles Bocholt wederom een thuiswedstrijd in sporthal de Damburg. Om 18.15u speelt de eerste ploeg tegen HC Eynatten-Raeren. Ook de belofteploeg speelt zaterdags een wedstrijd, maar aangezien Eynatten geen belofteploeg heeft, wordt er geoefend tegen 2e Nationale ploeg Renaissance Montegnee. Deze wedstrijd zal om 13u gaan beginnen. Beide teams kunnen alle steun gebruiken, dus supporters op post!

Tussenstanden:

10 min: 5-4

20 min: 10-7

30 min: 17-11

40 min: 23-14

50 min: 29-18

60 min: 37-20

Doelpuntenmakers Achilles Bocholt -  DHC Overpelt:

E. Robyns 7, Noten 6, Kranzen 5, Janssen 4, Nelissen 3, van den Noort 3, Leurs 3, Welters 2, S. Robyns 2 en Theuwissen 2.