Achilles Bocholt behoudt ongeslagen status door zege op HC Eynatten

Achilles Bocholt nam het afgelopen weekend op tegen HC Eynatten-Raeren, de voorlaatste op de ranking. In de wetenschap dat er in de heenwedstrijd, na een moeizame eerste helft, gewonnen werd met 24-34 moest er nu vanaf het beginsignaal geconcentreerd begonnen worden. Dit gebeurde naar behoren waardoor de kloof bij de rust al 8 doelpunten bedroeg (16-8). Na de pauze ging Achilles door waar het gebleven was en kregen alle selectiespelers ruim speeltijd. De eindstand: 31-17. Ook de belofteploeg speelde een wedstrijd, welke winnend afgesloten werd. De oefenwedstrijd tegen Renaissance Montegnee uit 2de nationale werd, met zeer leuk en snel handbal, gewonnen met 29-24.

In de eerste paar minuten zette Achilles gelijk de toon. Vanuit de dekking werden er meerdere fouten van de tegenstander vakkundig afgestraft via snelle tegenaanvallen en een kloof van een doelpunt of 3 stond snel op het scorebord. Daarna wist Bocholt deze voorsprong mondjesmaat uit te bouwen. Aanvallend werden er mooie aanvallen afgewisseld met slordige fouten en Eynatten kon aanvallend een aantal keer tegen scoren via de pivot en linksbak. Ruststand: 16-8.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft geëindigd was. Eynatten moest nu echter een aantal keer aan de noodrem trekken, waarna Bocholt de overtalsituaties vakkundig uitspeelde. De voorsprong bleef groter worden, ook toen er veelvuldig gewisseld werd en ook alle beloftespelers hun minuten konden meepakken. Zonder al te veel moeite werd deze wedstrijd uitgespeeld en werd er dus wederom een overwinning geboekt; 31-17.

“Iedereen werd geïntegreerd in het spel en droeg zijn steentje bij. Er stond echt een team op het veld en niet enkel individuen. De sfeer zat goed en ons spel werd getekend door positiviteit. De jongere meisjes hebben zowel in de verdediging als in de aanval hun verantwoordelijkheid genomen. Het enige minpuntje wat ik kan aanhalen is dat we nog iets te veel goals tegen hebben gekregen door net niet goed genoeg op letten en niet agressief genoeg uit te stappen.”, aldus spelverdeelster Nele Kranzen.

Aankomend weekend gaan de dames op bezoek in Antwerpen. In sportcomplex Sorghvliedt begint de wedstrijd van de belofteploeg om 18.30u, waarna dames 1 hun wedstrijd aanvangen om 20u15u.

Kranzen: “Wedstrijden uit in Antwerpen zijn nooit gemakkelijk. Dit jaar beschikken ze over een vrij jonge, talentvolle ploeg waar andere toppers al een steek hebben laten vallen. Hun keepers kunnen het ons daar ook lastig maken. Voor ons zelf is het vooral van belang dat we de positieve flow en samenhorigheid van afgelopen weekend kunnen doortrekken.”

10 min: 7-4

20 min: 13-7

30 min: 16-8

40 min: 21-13

50 min: 26-15

60 min: 31-17

Doelpuntenmakers Bocholt : Kranzen en Janssen 5, Noten 4, E. Robyns, Nelissen, van den Noort en Leurs 3, Theuwissen 2, S. Robyns, Welters en Eerlings 1.