Aalsmeer verrast Bocholt niet.

De eerste 10 minuten gingen gelijkopgaand. Nadien nam Bocholt het resoluut over wat resulteerde in een ruime voorsprong bij de rust: 18 – 12. Aalsmeer kon nog één keer echt aandringen in de tweede helft. Nadien kon Bocholt de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en zo de punten in eigen huis houden.

Het eerste shot van Colman ging nog op de paal waardoor Benghanem gisteren de score kon openen: 0 – 1. Daarna werd het 10 minuten lang stuivertje wisselen waarbij Bocholt altijd moest achtervolgen.  Damian zorgde via de strafworplijn voor de 2 – 2. Elias en vooral topscoorder Serge hielden Achilles Bocholt in de wedstrijd. Daarna krijgen we 6 dolle minuten waarbij eerst Thomas en Serge konden scoren op tegenaanval en de rollen waren omgedraaid. Clem stopte dan ook nog een strafworp van Trainavicius en zo zorgde Thomas in de 20ste minuut voor de 15 – 10. De time out van Aalsmeer bracht niet meteen een oplossing. Jordi zorgde voor de 18 – 12 ruststand (na een tegenaanval).

Van Offeren opende de score in de tweede helft. Maar aan Bocholter zijde was het Jordi die 2 keer kon scoren na assists van Roel en Serge. Ook Ruben en Quinten deden hun duit in het zakje. De volgende 4 minuten waren volledig voor Aalsmeer met 5 treffers op rij! Tijd voor Bart om zijn troepen nog eens bij elkaar te roepen. Het was Brecht, die Elias terug was komen vervangen, die onze voorsprong terug kon vergroten op tegenaanval. 25 – 22. Opnieuw een Aalstmeerse strafworp van Blaauw zorgde voor de aansluiting. Serge (hattrick) en Brecht zorgden terug voor een ruimere voorsrpong. Met nog 10 minuten op de klok was de stand : 30 – 25. Na een strafworpmisser van Damian was het Evert die onze voorsprong en de uiteindelijke overwinning veilig stelde. Hij scoorde maar liefst 5 doelpunten op rij (35 – 26). We noteerden dan ook nog een dubbele redding van Clem. Dekker en Blaauw probeerden het verschil nog te verkleinen. Het was echter Roel die de eindstand vastlegde op 37 – 31!

Midweekse klus geklaard dus. Nu alle focus op de EHF-ontmoeting met Wacker Thun. Bart heeft nog 4 dagen de tijd om de heren terug klaar te stomen. Hopelijk vallen de blessures van Brecht en Martijn mee zodat Bart over de volledige kern kan beschikken. De wedstrijd wordt op zaterdag om 20u15 afgewerkt in onze eigen Damburg. Supporters op post! Forza Bogget!

5’: 2-3                       35’: 21-16

10’: 6-6                       40’: 24-20

15’: 10-8                     45’: 26-23

20’: 15-10                   50’: 30-25

25’: 17-12                   55’: 34-26

30’: 18-12                   60’: 37-31

Bocholt: Leroy, Alberts, Wertelaers (3), Lamers M., Winters (2), Kooijman (5), Cremers (3), Koninckx (2), Spooren (10), Valkenborgh (2), Lamers J., Driesen (3), Roelants (2), Kedziora (1/1), Colman (4) en Meijer.

Green Park Aalsmeer: Dekker (8), Castien, Vink, Mik, De Jong, Verbes, Benghamen (7), Trainavicius (4/1), Van Offeren, De Knegt, Bottinga (1), Blaauw (4/3), Selman (1), Pijl (1) en Michielsen (1) .